Gräs

På grund av en oväntad utveckling kan det hända att ett av kollektivets största bokprojekt blir verklighet. Det blir en hyllning till en av våra största poeter och livskännare, men mer vet vi senare.

Principer

Naturlig kreativitet är något som håller på att sparkas till döds.
Tänk er ett bilintresserat barn som får nycklarna till en Porsche när det fyller tre och har en stängd bana där det får åka runt och köra som det vill. Det finns vissa skyltar som är naturliga på banan som signalerar hastighetsbegränsningar och annat som barnet bör veta för att vara säkert i trafiken, även om det inte har några medtrafikanter. Barnet är såklart rädd om sig och tar det ganska lugnt.
När barnet blir mer medvetet om sin situation där det kör runt på sin bana kommer så en kontrollant och river en viss regel, t.ex. den som säger att man ska stanna för fotgängare. Eftersom barnet nu blivit så medvetet, kommer det ut i den vanliga trafiken en dag och mördar genast en småbarnsfamilj. Litet snöpligt, men det följde på kontrollantens regler. Dagen efter kommer kontrollanten tillbaka. Han anser att det som hänt är fullständigt naturligt, och att det berodde på regeländringen. Han säger åt barnet att i fortsättningen hitta på egna arbiträra regler, såsom den att man inte behöver stanna för fotgängare, genom att använda en slumpmässig, arbiträr rekursiv metod.

En vecka senare kommer det inte till rättssalen eftersom det är mosat mot en stolpe.

Ger vi upp våra principer blir vi mosade.
Använder vi vår frihet fel går vi under.
Agera.

/Kanonadkejsaren

Svalor

Även om soluppgång var något som semantiskt fattades under den tidiga Sovjettiden är resultatet av denna ologiska handling en av punkterna i manifestet hos Predprijatie 51. Tydligt är också kravet på konstnärers medvetande och förmågan att veta vem som är emot det man gör. Bara då kan man utveckla sig och komma framåt.


Båtar

Medan vi väntar på vårens alla koncept, manifest och strukturer firar vi med dagens bästa låt. Glasvegas innan Glasvegas. Så SJUKT bra. Ackordföljden är som gyllene snittet i en schersminblomma. Ahh. Dessutom kan vi sluta oss till att den här låtens genialitet bygger på samma idé som Razzmatazz med Pulp vilken som bekant också varit uppe som dagens låt här hos oss. Så är cirkeln sluten. Och vi i kollektivet läser Karin Boye högt för varandra.


Broder Daniel - Love Doesn't Last

Från strukturalism till generativism. Visst gör det ont när strukturer dekonstrueras?

Under

Vi håller andan i väntan på ett mer avslöjande manifest från ryska Predprijatie 51. Det ska bli spännande att höra vart de vill komma med futuristisk död, framtid, egoism och annat. Det här verkar endast vara ett utrivet försättsblad eller affisch.



Vete

Snart bevistar kollektivet Viggos och senare Ängelholm.


Dagens person - Jamie Principle

Lejon

Boonen med benen vinner Paris-Roubaix!


Avslut

Det som sker när mjukdjur blir hårda fuldjur och vice versa är en oerhört komplicerad process. Vill man hjälpa ett litet fuldjur att återigen bli mjukt kan man spela Housetribunalens senaste låt, som är gjord just för det ändamålet.


Housetribunalen - On Principle (Out of The Crypt)

Kvarg

Efter årets efterställt bästa film Juno lyssnar vi på Belle and Sebastian och Buddy Holly. Mycket Kinohyllande musik och glatt tjafs.

Dagens låt: Buddy Holly - Dearest. Hur ofta har man inte spelat den ackordföljden utan att tänka? Genialt.


Vesna!




Vårens hetaste - solsken, scilla och förra säsongens Acne. (Och cider såklart.)

Bäck

En sak som är väldigt våren 2009 är symfoniska dikter. På något sätt är det lättare att skriva sådana saker om länder och områden man inte varit i eller bara varit i sporadiskt. För närvarande arbetar vi på en dikt som beskriver Polens uppkomst, från Mieszkos samlande av stammar, till guldåldern, till syndafloden, till nic o nas bez nas, till delningarna, utrikeslegionerna, till romantiken, positivismen och mellankrigstiden. Länder med floder hjälper såklart, då vi kan inkorporera Undret vid Wisła eller, om vi hinner, Slaget vid Bzura.




Gröna

Acnes Wall Street-byxor är officiellt väldigt heta.



Het är också Tomaso Albinoni.

RSS 2.0